Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanci u panici

Bombašice samoubojice poslane na Zapad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim nearapkinja, bombašica samoubojica poslane su na mete na Zapadu.

Sigurnosni službenici upozoreni su da obrate pažnju na žene sa putovnicama zapadnih zemalja, za koje se vjeruje da su izbjegle napad na Al - Qaidin kamp u Jemenu. ‘Postoje još osobe koje su trenirane, a nisu Arapkinje i nemaju dosje, osobe koje ne izgledaju kao da su pripadnice Al-Qaide i ne moraju biti muškarci, budući da su u kampu trenirane i žene’, rekao je Richard Clarke, bivši savjetnik Bijele kuće za borbu protiv terorizma, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

>> VIDEO: Obama optužio jemensku Al-Kaidu za pokušaj napada na avion

Umar Farouk Abdulmutallab, bivši britanski student, optužen da je pokušao aktivirati bombu u zrakoplovu iznad Detroida na Badnjak, rekao je kako ima još Zapadnjaka koji su s njim prošli trening u Jemenu. Arapkinje, bombašice samoubojice već su djelovale u Iraku i Izraelu, ali sigurnosne snage sada upozoravanju da je neizbježan napad Zapadnjakinja na SAD ili Europu.

Ovo je upozorenje stiglo nakon što su britanske službe podigle opasnost na drugu najvišu razinu prije konferencije u Londonu o stanju u Afganistanu i Jemenu na koju će doći visoki državni službenici iz 60 zemalja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene