Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talibani preuzeli odgovornost

Bombaši samoubojice ubili savjetnika Hamida Karzaija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružani bombaši samoubojice ubili su Jana Mohammada Khana, savjetnika afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija, i jednog člana afganistanskog parlamenta tijekom još jednog štrajka pobunjenika protiv afganistanskog vođe, javlja Guardian.

Khan je bio blizak Karzaijev savjetnik za plemenska pitanja. Za njegovo ubojstvo odgovornost su preuzeli Talibani, a dogodilo se ni tjedan dana nakon ubojstva Ahmeda Wali Karzaija, predsjednikovog polubrata i jednog od najmoćnijih ljudi u južnom Afganistanu.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica

Dvojica bombaša samoubojica naoružana puškama napala su u nedjelju Khanov dom u zapadnoj kabulskoj četvrti Karti Char, izvjestio je general Zahir Wardak, čelnik ministarstva obrane, a uz Khana ubijen je i zakonodavac Mohammed Ashim Watanwal. Policija je ubila jednog od bombaša prije nego je uspio detonirati eksploziv, a drugi se zabarikadirao u Khanovu domu. U akciji je ubijen i jedan policajac antiterorističke jedinice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene