Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teror

Bombaši samoubojice ubili 12 ljudi u središtu afganistanske policije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje dvojica bombaša samoubojica upala su u subotu u sjedište policije na jugoistoku Afganistana i ubila najmanje 12 ljudi, službeno je priopćeno.

Bilo je i ranjenih, a napadnuto je sjedište policije u Šarani, glavnome gradu afganistanske pokrajine Paktike, rekao je guverner Muhebula Samim. 'Sjedište policije napala su dvojica bombaša u policijskim uniformama', rekao je.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Ana Hinić - 2 Ravnateljice nije bilo Roditelj u učionici nasrnuo na profesora: "Ovo nije prvi napad u toj školi, što je poduzela ravnateljica?" Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!"

Abdula Šah, zamjenik pokrajinskoga šefa policije rekao je da su postaju napala trojica bombaša u prslucima punima eksploziva i s automatskim oružjem. 'Dvanaestorica hrabrih policajaca ubijena su u tim napadima, a nekolicina je ranjena', rekao je Šah.

Glasnogovornik talibana Zabiulah Mudžahid preuzeo je odgovornost za taj napad u priopćenju objavljenu na internetu i dodao da su ubijena 49 policajaca i još šestorica njihovih instruktora, a da je još 57 osoba ozlijeđeno. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene