Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bombaš samoubojica ubio 30 policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica uletio je s kamionom punim eksploziva u policijsku postaju kod Tikrita i ubio najmanje 30 policajaca, a ranio njih 50, objavila je iračka policija.

Prema prvim je informacijama javljeno da je u tom incidentu poginulo 12 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Tko bi to drugi bio nego Al Kaida' U samoubilačkom napadu na policajce novake 42 mrtvih Slika nije dostupna Ubijeno 38 osoba Al-Kaida preuzela odgovornost za napade u Iraku

Napad se dogodio tijekom postrojavanja policajaca u policijskoj postaji u Adwaru, udaljenom oko 20 kilometara od rodnog grada smaknutog iračkog diktatora Sadama Huseina, rekao je kapetan Abdel Samad Muhamed.

Bombaš je kamionom punim eksploziva uletio među policajce koji, očito, nisu bili zaštićeni nikakvim preprekama ili drugim sigurnosnim mjerama, prenosi AP.

Njemačka novinska agencija dpa navodi i da je najmanje četvoro ljudi poginulo, a pet ozlijeđeno u zapadnom dijelu Bagdada. 

Bomba je eksplodirala u blizini prometnog raskrižja gdje su ulični trgovci prodavali svoje proizvode.

Prema dpa, američka vojska prijavila je gubitak jednog svog vojnika koji je rano u nedjelju ubijen tijekom akcije protiv pobunjenika u provinciji Diyala.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene