Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrdio njegov sin putem Facebooka

Bombardirana kuća čelnika Hamasa u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski zrakoplov ispalio je u utorak u noći raketu na kuću čelnika Hamasa u Gazi Ismaila Hanije ali u napadu nije bilo žrtava, izvijestilo je ministarstvo unutarnjih poslova u Gazi.

Glasnogovornica izraelske vojske nije imala informacija o tvrdnjama palestinske strane no provjerava pojedinosti. Hanijin sin je na svojoj Facebook stranici potvrdio da se napad dogodio i dodao da je kuća bivšeg predsjednika Hamasove vlade u Gazi bila prazna.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Izraelska vojska - 6 Otvara se nova fronta? Izrael objavio da je spreman za akciju protiv moćne sile: "Kao što uništavamo Hamas, tako ćemo i njih..."

Hamas je izvijestio da je gađana i njegova televizijska postaja Al-Aqsa no postaja je nastavila s emitiranjem. S padom noći u Gazi moglo se čuti intenzivno granatiranje a vojska je upozorila tisuće Palestinaca da napuste svoje kuće u području oko grada Gaze, što je obično uvod u veće vojne udare.

U izraelskom napadu na Gazu poginulo sedmero djece

Nekoliko je raketa ispaljeno iz Gaze prema južnom i središnjem Izraelu, uključujući i područje Tel Aviva. Najmanje jednu od raketa je srušio izraelski proturaketni obrambeni sustav "Čelična kupola". Nema izvješća o štetama ili žrtvama, izvijestila je agencija Reuters.

Izraelska vojska je priopćila da je jedna raketa oborena nd jugom zemlje dok su druge dvije pale 10 kilometara južno od Tel Aviva te da u napadu nije bilo žrtava, izvijestila je agencija ANSA. ANSA navodi da je odgovornost za raketni napad na Izrael u svom priopćenju preuzelo oružano krilo Hamasa, brigade Ezzedine al-Qassam.

U 22 dana od rasplamsavanja sukoba poginula su 1022 stanovnika Gaze, većinom civila, Izrael je izgubio 48 vojnika a u palestinskom granatiranju ubijeno je i troje civila. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene