Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Holivudski zaplet

Bomba ovratnik na vratu nasljednice je bila lažna, a napadača je poznavala?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bomba ovratnik koja je bila deset sati pričvršćena na vrat bogate nasljednice - bila je lažna.

Potvrdila je to policija nakon što su specijalni timovi, među kojima je bila i britanska vojska, satima pokušavali odvojiti Madeleine Pulver od sprave nalik bombi. Djevojka je kazala kako joj je napravu na vrat stavio muškarac koji je provalio u njihovu luksuznu vilu u elitnom predgrađu Sydneyja.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

'Napravu smo morali doživjeti ozbiljno sve dok nismo bili sigurni da je zaista riječ o prijevari i da nema eksploziva', kazao je ravnatelj policije Mark Murdoch. Djevojka je oko vrata imala pričvršćenu i poruku za koju se mislilo da se preko nje traži otkupnina, no policija je samo otkrila da su zbog te poruke doživjeli prijetnju još ozbiljnije te da ih je navela na određene tragove koji će pomoći daljnjem tijeku istrage. Detalje nisu htjeli otkrivati.

No, lokalni mediji pišu da je djevojka napadača poznavala otprije, iako je obitelj naglasila kako je riječ o nepoznatom maskiranom muškarcu. Nakon što joj je pričvrstio napravu na vrat, napadač joj je priprijetio da ne zove policiju jer da joj je također stavio mikrofon preko kojeg će čuti što govori i zatim daljinski detonirati bombu. No, djevojka je skupila hrabrosti i ipak nazvala policiju koja došavši na mjesto događaja nije znala što učiniti jer nikad nisu vidjeli ništa slično.

Pravu višesatnu kalvariju proživljavali su i Madeleinini roditelji, milijunaš i vlasnik softver tvrtke William Pulver i supruga Belinda koji su se s obitelji prije nekoliko mjeseci doselili iz New Yorka. Na konferenciji za novinare kazali su kako se Madeleine dobro osjeća samo je malo sve boli jer je 'prokletu spravu' držala satima.

Iako cijeloj priči nedostaje još detalja već sada je se ne bi posramio niti jedan holivudski scenarist.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene