Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanska ministrica tvrdi

'Bomba je bila snažna, mogla je srušiti zrakoplov'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska ministrica izvijestila je o mjerama zaštite od novih potencijalno opasnih pošiljaka.

Bomba pronađena u britanskoj zračnoj luci East Midlands na teretnom zrakoplovu za Sjedinjene Države bila je dovoljno snažna da je u slučaju eksplozije mogla srušiti zrakoplov, izjavila je u subotu britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May. U svom odgovoru na takav razvoj događaja, Britanija će zaustaviti sve letove teretnih zrakoplova iz Jemena u Britaniju ili u tranzitu. 'Mogu potvrditi da je naprava mogla eksplodirati i da se to dogodilo zrakoplov se mogao srušiti', rekla je May nakon sastanka kriznog odbora britanske vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada

Dva paketa s eksplozivnim napravama pronađena su u petak u Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima na teretnim zrakoplovima koji su iz Jemena letjeli za Chicago. Paketi su trebali biti isporučeni dvjema sinagogama u Chicagu. Američki predsjednik Barack Obama izjavio je da se radilo o vjerodostojnoj terorističkoj prijetnji sigurnosti SAD-a,

Theresa May je izjavila da zasad nema informacijama da postoji trenutačna prijetnja novim terorističkim napadima. Izravni putnički letovi iz Jemena u Britaniju zabranjeni su još u siječnju, ali je May rekla da su potrebne konkretnije mjere. 'U suglasnosti s ministrom prijevoza Philipom Hammondom odmah smo obustavili letove svih teretnih zrakoplova u Britaniju, ili u tranzitu preko Britanije', naglasila je.

>> Eksploziv iz Jemena upućen na adrese židovskih sinagoga

Barack Obama je odmah u petak naložio ministarstvu domovinske sigurnosti i svim drugim policijskim i obavještajnim službama da 'poduzmu sve potrebne mjere kako bi zaštitile američke građane od tog tipa napada'. Obama je najavio da će SAD istražiti izvor tih sumnjivih paketa i njihovu povezanost s drugim terorističkim urotama. Naglasio je da Al-Kaida Arapskog poluotoka, koja je bazirana u Jemenu, 'nastavlja planirati napade na tlu SAD-a i na američke saveznike i prijatelje'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene