Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Katastrofalni uvjeti

NIŠTA IH NE MOŽE ZAUSTAVITI 'Bitno je znati koncentrirati se na to što radiš'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što mogu upornost i volja pokazuju streličari iz Pakraca. Treniraju u katastrofalnim uvjetima, ali na natjecanjima briljiraju i kući se vraćaju samo s medaljama i oborenim rekordima.

U prostoru stare i oronule kuglane, streličari iz Pakraca uspješno grade svoje karijere.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Ima ih svih generacija. Klub broji 35 članova, od onih najmlađih pa sve do veterana. Najveće nade polažu u 17-godišnju Mariju Marošević, koja je nedavno postala državna prvakinja. Otkriva nam nekoliko tajni uspjeha. "Bitno je znati smiriti se, samo se koncentrirati na to što radiš", kaže ona.

Njeno državno zlato još je sjajnije, ako se uzmu u obzir uvjeti u kojima članovi treniraju. Njihova dvorana je stara, napuštena i zapuštena kuglana sagrađena još u prošlom stoljeću. Tuševe i svlačionice nemaju, a griju se uz pomoć improvizirane peći na drva.

"Prostor je uzak, nizak, dugačak. Ja sam jučer lukom razbio jednu lampu, nije mi nitko kriv što sam visok 1,90 metara", kaže nam Zoran Petrović, predsjednik kluba. "Jedanput, bio je pljusak i mi smo išli gledat na prozor i taman nam je negdje po leđima počelo kapati i ova staza, sve prokišnjava", priča Alojzije Majstorović, član kluba.

Ali nisu ih pokolebali ni kiša ni hladnoća. Prošle godine u vitrine kluba pospremili su 88 medalja, izrodili 6 državnih prvaka, te postavili 2 nacionalna rekorda. Za sve to od grada i županije dobiju tek 15.000 kuna. "Naš klub daje 3 od 5 reprezentativaca i mislim da je to jedan impozantan uspjeh", ističe Zvjezdana Drašner, državna rekorderka.

Ideju da se u Pakracu počnu napinjati lukovi i strijele pokrenuli su bivši branitelji.

"Imali smo dvije opcije, jedna opcija je bila ova da se bavimo sportom, da budemo korisni sebi i sredini u kojoj živimo, da svoja znanja prenesemo na mlađe, a druga opcija je bila da se odamo alkoholu i nekakvim drugim stvarima što nismo željeli", kaže Petrović.

Sudeći po uspjesima koje postižu odabrali su pravi put.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene