Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Džihadistička strava

Boko Haram ubio 31 ribara na sjeveru Nigerije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Džihadistička skupina Boko Haram ubila je najmanje 31 ribara na obali Čadskog jezera u Nigeriji, doznaje se u ponedjeljak od mjesnih izvora.

Naoružani pobunjenici zaposjeli su otoke na Čadskom jezeru i poubijali ribare koji su ondje radili.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Slika nije dostupna Strava u Nigeriji Boko Haram u brutalnom ubilačkom pohodu: Motornom pilom ljudima odrubljivali glave

Džihadisti Boko Harama napali su otoke Duguri i Dabar Wanzam te ubili 31 osobu", rekao je Babakura Kolo, pripadnik civilne milicije, za AFP.

Ribari iz okolice grada Bage redovito odlaze na nekoliko dana ribariti na jezeru u drvenim čamcima, rekao je Musa Ari, drugi pripadnik milicije koja djeluje na tom području.

On je potvrdio informaciju o napadu proteklog vikenda na tom području poharanom u višegodišnjem sukobu i gotovo potpuno odsječenom od svijeta.

Premda je nigerijska vojska oslobodila Bagu u veljači 2015., okolica grada još je nedostupna. Otoci na Čadskom jezeru uporišta su džihadista.

Od 2009. u napadima Boko Harama poginulo je više od 20.000 ljudi, a 2,6 milijuna je raseljeno te je uništeno čitavo gospodarstvo na području Čadskog jezera, gdje većina stanovništva trpi od teške neishranjenosti. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene