Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eskalacija terorizma

Najkrvaviji islamistički napad do sada - ubijeno 2000 ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamistička teroristička organizacija Boko Haram poznata je po nemilosrdnosti i okrutnosti.

Teroristi Boko Harama ubili su u tri dana na sjeveru Nigerije oko 2000 ljudi. Napad je trajao od subote do ponedjeljka. Prema navodima lokalnih dužnosnika, teroristi su upali u sela sa oklopnim vozilima i izvršili možda i najsmrtonosniji masakr u povijesti ove terorističke organizacije, piše CNN.

Baba Abba Hassan, čelnik jednog sela na tom području, kazao je da su pripadnici Boko Harama upali u sela i nasumice pucali u civile bombama i automatskim puškama. Većina žrtava su djeca, žene i stariji ljudi koji nisu mogli pobjeći dovoljno brzo kada su pobunjenici počeli pucati raketnim bacačima i automatskim puškama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Eksplozija auto bombe Stravični napad: Najmanje 118 poginulih, među spaljenim ostacima ima još žrtava Slika nije dostupna 12 mjeseci pakla Zašto nigerijska vojska ne može poraziti Boko Haram?

Vođa Boko Harama kaže da su otete djevojke udane za borce

'Tijela ubijenih nalaze se svuda okolo i još uvijek nije sigurno ići po njih kako bi ih pokopali. Oni koji su se pokušali sakriti u kućama, živi su zapaljeni,' ispričao je Musa Bukar, lokalni dužnosnik.
U priopćenju Amnesty Internationala se navodi da je grad Baga razoren i da je ubijeno oko 2000 ljudi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene