Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivci za krizu

Doznajte tko je posebno sklon laganju i varanju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novo istraživanje provedeno na Sveučilištu u Kaliforniji pokazuje veću tendenciju laganja i varanja među sobama iz višeg društvenog sloja.

Imućniji ljudi su skloniji laganju, varanju pa čak i kršenju zakona, pokazalo je novo istraživanje provedeno na kalifornijskom sveučilištu Berkeley.

Pročitajte i ovo Kalifornija se bori s poplavom Nesvakidašnji prizor Veliki valovi pogodili Kaliforniju: Stanovnici bježali, šteta se tek zbraja Slika nije dostupna Kapitalisti pošteniji Kontroverzno istraživanje: Komunisti veći lažljivci i prevaranti od kapitalista?

Istraživanje dovodi u pitanje i bankarsku krizu,  objašnjavajući kako su upravo bogati i samouvjereni bankari doveli do bezobzirnog ponašanja.

>> Za njih nema krize: Banke u prošloj godini zaradile 4,7 milijardi kuna

Znanstvenici su proučavali ponašanje vozača i uvidjeli da osobe koje se voze u skupljim autima ne poštuju prometna pravila tj. u većoj mjeri ne puštaju pješake na pješačkom prijelazu.

Iako mnogi smatraju da nižu klasu život s manje resursa može motivirati na neetično ponašanje, istraživanje je pokazalo upravo suprotno. Neetično ponašanje je karakterističnije za osobe iz višeg sloja, a uzrok je veća sloboda i neovisnost, prenosi The Telegraph.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene