Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sigurnost prioritet

Boeing iznio plan rješavanja problema s Dreamlinerom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Boeing dala je američkoj Saveznoj upravi za civilno zrakoplovstvo (FAA) svoj plan za rješavanje problema s akumulatorom u novom zrakoplovu Dreamliner 787, iako istražitelji još nisu uspjeli utvrditi što je prouzročilo pregrijavanje baterija u dva zrakoplova prošloga mjeseca.

Boeing nije predložio odustajanje od litijskih baterija i ne radi na nekom rezervnom ili dugoročnijem rješenju za taj problem koji je prizemljio njegovu cijelu flotu od 50 Dreamlinersa na gotovo pet tjedana, rekli su izvori upoznati s planom.

>>
Boeing zaustavio isporuke Dreamlinera

Boeing i FAA održali su sastanak koji nije dao neke veće rezultate. FAA navodi da će dobro proučiti Boeingov prijedlog. 'Sigurnost putnika je naš glavni prioritet i nećemo dopustiti da se 787 vrati na letove sve dok ne budemo uvjereni da je pronađeno rješenje za rizik od otkazivanja baterije'.

Boeing nije želio komentirati detalje svog plana, ali je priopćio da je sastanak s FAA bio produktivan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna mole za razumijevanje Iz MORH-a izdali upozorenje: U ovih 8 županija danas i sutra očekuje se probijanje zvučnog zida Aleksandar Vučić Pohvalio kupnju Rafalea Vučić o padu letjelice u Zagrebu: ''Vjerujem da bismo je oborili. Hrvatska je slabija u ratnom zrakoplovstvu''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene