Obavijesti Video Pretražite Navigacija

"Blic": Izvanredni izbori u Srbiji samo pitanje vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanredni parlamentarni izbori u Srbiji, prema pisanju beogradskog lista "Blic", samo su pitanje vremena, jer je vladajuća koalicija potpuno podijeljena kada je riječ o političkim prioritetima na kojima je i nastala, no još nitko od njih službeno ne traži odustajanje od usvojena vladinog programa.

"Dok Demokratska stranka (DS) i G17 plus inzistiraju i na očuvanju Kosova, ali i na putu u Europu, Demokratska stranka Srbije i dalje priča samo o Kosovu kao prioritetu", navodi list i konstatira da bi, budu li se odnosi u koaliciji pogoršavali, izvanredni parlamentarni izbori mogli uslijediti već ovog ili idućeg mjeseca. U suprotnome, sve članice vladajuće koalicije radije će sačekati odmjeravanje snaga na lokalnim i pokrajinskim izborima u svibnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otprije poznat policiji FOTO Pokosio djevojčice na pješačkom, pa tvrdio da on nije vozio Slika nije dostupna Neki idu u drugi krug Rezultati izvanrednih izbora za Đurđevac, Zadvarje, Glinu, Čavle, Kutjevo i Tuhelj

Vladajuću koaliciju čine Tadićeva Demokratska stranka (DS), G 17 Plus, Koštuničina Demokratska stranaka Srbije (DSS) i njeni koalicijski partneri Nova Srbija i Jedinstvena Srbija.

Glasnogovornica DS Jelena Marković za "Blic" je potvrdila da vlada može opstati samo ako nastavi put ka EU, vodeći se jednim od pet načela oko kojih su se koalicijski partneri sporazumjeli. Prema njenim riječima, do rušenja vlade bi moglo doći samo ako bi neka od vladajućih stranaka formalno zatražila izmjenu dosadašnje politike, ali, kako je naglasila, u ovom trenutku takva mogućnost se ne spominje.

"Unatoč činjenici da se čuju vrlo disonantni tonovi oko priključenja Europskoj uniji, za sada nitko nije jasno zatražio da se odustane od dosadašnje politike", rekla je Marković za "Blic".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene