Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog izjave nakon provale

Ministrica Divjak: "Tužna sam zbog tužbe Sveučilišta protiv studenta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko sveučilište tuži studenta Hrvatskih studija zbog izjave koju je dao Hini nakon provale u prostorije kojima se koriste studentske udruge Hrvatskih studija.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je poručila kako je tužna zbog tužbe koju je Sveučilište u Zagrebu podnijelo protiv studenta Luke Kovača iz Našica.

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Zoran Milanović inauguracija rektora "To je dovođenje rata u Hrvatsku": Milanović o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj

Podsjetimo, studenta Hrvatskog studija Sveučilište zastupano po rektoru Damiru Borasu tuži zbog komentara koji je dao Hini nakon provale u prostorije kojima se koriste studentske udruge Hrvatskih studija, u noći na 2. studenoga.

Hina je prenijela rečenicu s izjavom studenta: „Potpredsjednik Studentskoga zbora Luka Kovač kazao je da ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge“

"Kao dugogodišnja profesorica na Sveučilištu u Zagrebu tužna sam kada čitam najave o tužbi protiv studenata - mislim da je to doista neprimjereno. Studente ne tužimo kada iznose svoje mišljenje, već ih kao učitelji, profesori i mentori poučavamo za život, a nerijetko i učimo upravo od njih", poručila je Blaženka Divjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene