Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Blair: 'Saddamovo pogubljenje izvedeno na 'pogrešan' način'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ured Tonyja Blaira objavio je da britanski premijer smatra da je način na koji je pogubljen bivši irački predsjednik Saddam Hussein bio 'potpuno pogrešan'.

Blair je planira o pogubljenju javno govoriti kasnije tijekom sljedećeg tjedna, no smatra da se taj proces sasvim pogrešno izveden, dodao je njegov ured.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SAD tražile odgodu smaknuća Saddama, Blair osudio način pogubljenja Slika nije dostupna Meka: hodočasnici zgroženi pogubljenjem Sadama na blagdan

Ministar financija Gordon Brown je u subotu izjavio da je izrugivanje sa Saddamom tijekom pogubljenja te kasnije objavljivanje tajne snimke vješanja 'žalosno' i 'potpuno neprihvatljivo'.

Irački premijer Nuri al Maliki je naredio istragu zbog objavljivanja snimke.

'Premijer u potpunosti podržava istragu i vjeruje da je način
pogubljenja potpuno pogrešan, ali da nas to ne smije navesti da zaboravimo zločine koje je počinio Sadam, uključujući i smrti stotine tisuća Iračana', kazao je dužnosnik Blairovog ureda u nedjelju zahtijevajući anonimnost.

Blair se posljednjih dana našao pod velikim pritiskom zbog svoje šutnje o Sadamovom smaknuću, posebice nakon što su u o njemu progovorili zamjenik premijera John Prescott i vjerojatni budući premijer Gordon Brown.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene