Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trojica oslobođena za zločine u Srebrenici

Blagojeviću sedam godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosanski Srbin Mladen Blagojević je pred Sudom Bosne i Hercegovine proglašen krivim za ratne zločine počinjene na području Srebrenice 1995. godine i nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora dok su trojica njegovih sunarodnjaka, kojima je suđeno po istoj optužnici, oslobođeni krivnje i pušteni na slobodu.

Blagojevića je sud proglasio krivim po točkama optužnice koje su ga teretile da je kao pripadnik vojne policije Vojske Republike Srpske sudjelovao u progonu civilnog bošnjačkog stanovništva Srebrenice nakon pada te enklave u srpnju 1995. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj šokirao zemlju Stravičan zločin u susjedstvu! Devetorica silovala djevojčice od 10 i 12 godina, jedan sve snimao: "Bili su sigurni da neće biti prijavljeni" Masovno ubojstvo u Mladenovcu kod Beograda - 3 Mještani šute "Možda je Božja kazna!": Policija ispituje što se dogodilo s kućom ubojice iz Mladenovca

Kako je priopćeno iz Suda BiH, Blagojević je proglašen krivim za zločine protiv čovječnosti.

Sud je utvrdio kako tijekom dokaznog postupka nije potvrđena krivnja za iste zločine kojom je optužnica teretila Zdravka Božića, Zorana Živanovića i Željka Zarića, također bivše pripadnike vojske bosanskih Srba.

Oni su pušteni na slobodu dok je Blagojević zadržan u pritvoru u kojemu se nalazi od studenog 2006. godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene