Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bježao pred policijom sa 6 promila alkohola u krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na magistralnoj cesti između Širokog Brijega i Posušja jučer se odigrala policijska potjera nalik scenama u holivudskim filmovima. Naime, 41-godišnji Branko Milićević iz Broćanca kod Posušja, bježao je od policije i ugrožava sugurnost u prometu. Za to je vrijeme imao nevjerojatnih 6 promila alkohola u krvi.

''U utorak u popodnevnim satima PP Posušje je zaprimila dojavu da se magistralnom cestom M6.1, iz smjera Širokog Brijega u smjeru Posušja, kreće motorno vozilo marke 'ford escort', bh. registarskih oznaka, koje ugrožava ostale sudionike u prometu učestalim prelaženjem iz jedne kolničke trake u drugu. Odmah po zaprimanju dojave u susret navedenom vozilu upućena je policijska ophodnja sa zadatkom da zaustavi vozilo i kontrolira vozača', rekao je za Pincom glasnogovornik MUP-a Damir Čutura.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobio 10 dana zatvora Zabranili mu vožnju zbog prekršaja pa ga uhvatili pijanog za volanom Ilustracija Detalji slučaja Filmska potjera u Zagrebu, uhićen muškarac: Policija otkrila što se dogodilo kod studentskog doma

Policija je automobil primjetila nedugo nakon izlaska na cestu.

Vozač se oglušio na zapovijed o zaustavljanju, pa je počela potjera.

'Policijski službenici krenuli su za njim u potjeru s uključenom sirenom i rotacijskim svijetlima te su ga prestigli i zaustavili u mjestu Broćanac', kažu iz policije. 

Policija je alkotestiranjem utvrdila da vozač ima nevjerojatnih 6,05 promila alkohola u krvi.

Glasnogovornik MUP-a kaže kako su odmah krenuli s provjerama uređaja za mjerenje, jer nitko nije mogao vjerovati da je takvo nešto moguće.

'Provjerom je utvrđeno kako je uređaj za testiranje uredno servisiran i baždaren, te da su rezultati valjani. Sumnjali smo u ispravnost uređaja jer je poznato kako s već 4 promila alkohola u krvi pada u alkoholnu komu', kaže Čutura.

Milićević je zadržan, a prekršajna obrada će započeti nakon što se otrijezni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene