Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Roditelji odobravaju

FOTO Bizarno natjecanje: Mališane tresu, viču i prepadaju da što prije zaplaču

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ritualom koji je star 400 godina tjeraju se demoni. Beba koja prva zaplače pobjednik je, a ako suze krenu u isto vrijeme pobjednik je ona glasnija.

Većina roditelja napravit će sve da zaustave plač svog djeteta, ali na dječjem natjecanju Nakizumo u Japanu cilj je suprotan, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tlo ne miruje VIDEO Snažan potres pogodio Japan Prevrnuti tanker kod obale Japana VIDEO Prevrnuo se tanker, u pomoć poslani zrakoplovi i brodovi: Dio mornara nestao

Sumo hrvači imaju zadatak rasplakati djecu i na taj način otjerati demone. Rade razne grimase, prozvode buku i tresu bebe kako bi se što prije rasplakale.

Neobično objašnjenje: Zašto bebe noću plaču?

Natjecanje se temelji na japanskoj poslovici kako uplakana djeca najbrže rastu, a roditelji vjeruju da plač godi zdravlju njihovih mališana.

Beba koja se prva rasplače proglašava se pobjednikom, ali ako dvije bebe počnu plakati u isto vrijeme pobjednik je ona koja je glasnija. Ako dijete ne počne plakati sudac na lice stavlja đavolju masku kako bi ubrzao postupak.

Neobičan ritual star je 400 godina i održava se diljem Japana.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene