Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši turski veleposlanik u SAD

"Ubojstvo ruskog veleposlanika je kvantni skok u terorizmu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši turski veleposlanik u SAD-u Faruk Logoglu smatra da je ubojstvo Andreja Karlova (62), ruskog veleposlanika u Ankari, posve nova vrsta terorizma ili kako je sam rekao, "kvantni skok u terorizmu".

"Osuđujemo napad na ruskog veleposlanika, izražavamo sućut njegovoj obitelji i ruskom narodu. No, mislim da trebamo naglasiti činjenicu da je ovo nova vrsta terorizma, to je kvantni skok u terorizmu, koji sad cilja veleposlanike i ne samo običnog veleposlanika, već veleposlanika velike globalne sile poput Rusije, u kritičnoj prijestolnici poput Ankare. Ovo je ogroman događaj s mnogim implikacijama i moguće nepredvidivim posljedicama", naglasio je Logoglu za RT.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

Logoglu ističe da u dosadašnjoj karijeri nikad nije svjedočio nečem sličnom. "Iznimno mi je žao da se to dogodilo u moje vrijeme, posebice ruskom veleposlaniku", rekao je.

"Osjeća ipak stupanj nedovoljne pažnje prema njegovom (veleposlanikovom) osiguranju", smatra Logoglu. Dodaje da ipak treba pričekati istragu turske sigurnosne agencije, koja će pokazati je li ubojica djelovao sam.

Logoglu ipak smatra da je napad možda osmišljen kao poruka trilateralnom sastanku između Rusije, Turske i Irana, kao i poboljšanju odnosa na bilateralnoj razini između Turske i Rusije.

Logoglu vjeruje da većina turskih građana osuđuje ubojstvo ruskog veleposlanika, jer većina Turaka je sretna zbog poboljšanja tursko-ruskih odnosa. Isto tako mislim da turske vlasti neće štedjeti resurse u pronalasku svih odgovornih za to smaknuće", ističe Logoglu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene