Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Financiranje terorista"

Skandal u Njemačkoj: Bivši tjelohranitelj Osame bin Ladena prima više od tisuću eura pomoći mjesečno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši tjelohranitelj Osame bin Ladena, Sami A., već godinama mirno s obitelji živi u Bochumu i prima socijalnu pomoć zato što je njemački sud odlučio da ga se ne smije protjerati u rodni Tunis, pišu njemački mediji u utorak.

Stranka Alternativa za Njemačku (AfD) postavila je upit o njemu pokrajinskoj vladi Sjeverne Rajne Vestfalije, koja je priopćila da Sami A. mjesečno prima preko tisuću eura državne pomoći. Tomu treba pridodati i oko 150 eura po djetetu i druge oblike pomoći.

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Petr Bystron Isplivale audiosnimke Političar populističkog AfD-a pod pritiskom javnosti: "Nisam primio nikakav novac za širenje proruskih pozicija"

Tunižanin Sami A. od 1997. živi u Njemačkoj i slovi kao opasna osoba koja je pod stalnom prismotrom i svakodnevno se mora javljati policiji.

Godine 2012. njemački sud je odlučio da Sami A. ne može biti protjeran u Tunis jer da mu tamo prijeti mučenje i nehumano postupanje.

Sami A. je u Njemačku stigao na studij, ali je od 1999. nekoliko godina boravio u džihadističkim kampovima u Afganistanu gdje je napredovao do pozicije jednog od tjelohranitelja terorističkog vođe Osame bin Ladena.

Gradske vlasti u Bochumu u nekoliko navrata su pokušale ukinuti boravišnu dozvolu Samiju A., ali je svaki put odluka morala biti povučene zbog presude u korist tuniškog državljanina koji je u međuvremenu dobio četvero djece.

"Njemački zakon o azilu ovdje se zloupotrebljava do maksimuma: mi moramo novcem od poreza financirati jednog terorista zato jer ga ne smijemo protjerati", rekao je za dnevnik Bild demokršćanski političar Eckhardt Rehberg. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene