Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bivši premijer nakon 7 godina ponovno u Pakistanu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pakistanski premijer Nawaz Sharif vratio se danas kući nakon sedmogodišnjega egzila i odmah je 90-minutnim odbijanjem da izađe iz aviona bez pristalica izazvao nesuglasice s vlastima.

"Osjećam se izvrsno, spreman sam na sve situacije", rekao je Sharif novinarima još u avionu u kojem je ostao više od sat nakon slijetanja.

Pročitajte i ovo Osiguranja slovačkog premijera Ima teže ozljede Atentat na premijera, svjedoci opisali trenutke užasa: "Čula sam tri ili četiri pucnja, vidjela sam da pada na pod..." Uhićenje nakon napada na premijera Slovačke uhićen muškarac VIDEO/FOTO Atentat na slovačkog premijera: Objavljene prve snimke

Znalo se da će njegov povratak izazvati sukob s predsjednikom Pervezom Musharrafom, generalom koji ga je i potjerao u egzil.

Prije Sharifova dolaska vlasti su pritvorile četiri tisuće njegovih pristalica i nekolicinu vođa njegove Pakistanske muslimanske lige, objavili su stranački čelnici.

Oko tri kilometra od aerodroma na koji je sletio, policija je
suzavcem i palicama rastjerala sedam stotina Sharifovih pristalica i odvjetnika.

Prosvjednici su imali stranačke zastave i Sharifove slike, a na policajce su bacali kamenje i vikali "Odlazi, Musharrafe".

Vlada nije priopćila što kani sa Sharifom, ali nagađa se da će biti uhićen zbog starih optužba za korupciju i možda deportiran.

Sharifu je 57 godina, a u egzilu u Saudijskoj Arabiji bio je od 2000. Kući se vratio iako su mu saudijski dužnosnici savjetovali da zbog sigurnosti ostane u toj zemlji.

Vlasti tvrde da je Musharraf otjerao Sharifa u skladu sa sporazumom prema kojem je on imao u egzilu ostati deset godina, a zauzvrat će izbjeći doživotni zatvor zbog otmice i korupcije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene