Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sali Berisha

Bivši premijer doskočio zabrani javnih istupa: Počelo je prije tjedan dana i nastavlja se svake večeri

Aktualno Galerija Sali Berisha - 1 Sali Berisha - 1 Foto: DNEVNIK.hr Sali Berisha - 2 Sali Berisha - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sali Berisha - 3 Sali Berisha - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sali Berisha - 4 Galerija 1/4 >>
Bivši albanski premijer Sali Berisha protiv kojeg se vodi istraga zbog optužbi za korupciju doskočio je zabrani javnih istupa i kućnom pritvoru. Pristašama se putem razglasa obraća s osmog kata zgrade u kojoj živi.

Počelo je prije tjedan dana i nastavlja se svake večeri. S prozora zgrade u Tirani bivši lider na pragu osamdesete Sali Berisha oštro optužuje vlast Edija Rame koji nakon 10 godina i tri mandata traži i četvrti.

I iz drugih gradova pod dolaze simpatizeri pod prozor Berishi koji je bio prvi predsjednik postkomunističke Albanije i dotad najizoliranije zemlje Europe. Kasnije je osam godina bio premijer, a pobijedio ga je upravo Rama.

Pročitajte i ovo Žrtva s Jakuševca - 3 Za Dnevnik Nove TV Potresna ispovijest radnika stradalog na Jakuševcu: "Kad sam vidio da kolega nema ruku, onesvijestio sam se. Dolje više neću moći nikada"

Pročitajte i ovo Uredba o koeficijentima; ilustracija - 4 Izbori su sve bliže Kome će i kako rasti plaće, izaziva sve veće nezadovoljstvo, ali sindikati nisu jedinstveni: ''Ljudi su na rubu''

Berisha je kao jedan od vođa oporbe nedavno optužen da je u premijerskom mandatu svom zetu namjestio posao s javnim zemljištem. Skidanje zastupničkog imuniteta prošlo je uz bacanje stolica i napetosti na ulici.

Više detalja pogledajte u prilogu reportera Dnevnika Nove TV Marka Stričevića.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene