Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon državnog udara

Bivši predsjednik Hondurasa stigao u Dominikansku Republiku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Hondurasa Manuel Zelaya stigao je u Dominikansku Republiku sedam mjeseci nakon državnog udara kojim je svrgnut, javlja agencija France presse.

Zelaya je sletio u zračnu bazu San Isidro blizu Santo Dominga nekoliko sati nakon što je otišao iz brazilskog veleposlanstva u Tegucigalpi kamo se sklonio 21. rujna nakon potajnog povratka u Honduras. Zelaya je bio sa suprugom, dva sina i predsjednikom Dominikanske Republike Leonelom Fernandezom koji mu je ponudio gostoprimstvo, što je svrgnuti predsjednik prihvatio nakon što se mjesecima uzalud borio da se vrati na dužnost.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Slika nije dostupna Zbog kaznenih prijava Honduraški sud: Zelayi ne treba vratiti vlast

Zelaya je odlazak uskladio s danom kada oporbeni čelnik Porfirio Lobo daje predsjedničku prisegu čime se okončava i duga kriza koju strano posredovanje i pritisci iz SAD-a i Južne Amerike nisu uspjeli riješiti. Lobo, koji je pobijedio na izborima 29. studenog koje su mnoge zemlje ocijenile nelegitimnim jer ih je organizirala de facto vlada, predsjedničku dužnost preuzeo je na ceremoniji na nacionalnom stadionu kojoj su nazočili mnogi strani čelnici, predstavnici vojske i njegove pristaše.

Honduraški kongres Zelayi je u utorak dao političku amenstiju, ali ta odluka ne utiče na kaznene optužbe protiv njega. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene