Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zloporaba položaja

Bivši predsjednik Francuske N. Sarkozy priveden na policijsko ispitivanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy priveden je u utorak na ispitivanje zbog sumnji u zloporabu položaja i ovlasti oko izborne kampanje iz 2007. godine.

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy zadržan je u utorak na ispitivanju zbog sumnje da ga je mreža informatora izvještavala o tijeku odvojene istrage navodnih nepravilnosti u njegovoj izbornoj kampanji 2007., rekao je jedan izvor u pravosuđu.

Pročitajte i ovo Bivši predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy Nezakonito financiranje Potvrđena presuda: Bivši predsjednik Francuske dobio godinu dana zatvora Slika nije dostupna U Bengaziju Gadafijev režim je djeci iz bolnice ucijepio virus AIDS-a?

Lokalni izvori su izvijestili da je to prvu put u modernoj francuskoj povijesti da je jedan bivši čelnik države podvrgnut ispitivanju. Sarkozy, konzervativni političar, odbacuje krivnju u nizu istraga koje bi mogle odnijeti njegove nade u politički povratak nakon izbornog poraza na predsjedničkim izborima 2012.

Sarkozy je došao u utorak rano ujutro na ispitivanje u Nanterre, zapadno od Pariza, gdje su uredi istražitelja, nakon što je njegov odvjetnik ispitan u ponedjeljak.

'Sarkozy je pozvan u Nanterre i podvrgnut je ispitivanju', rekao je izvor za Reuters.

Odbačena optužnica protiv Sarkozyja

Glasnogovornik francuske vlade kazao je da je Sarkozy podložan pravosuđu 'kao i bilo tko drugi'. 'Pravosudne vlasti provode istragu i trebaju je dovršiti', rekao je glasnogovornik Stephane Le Foll.

Bivši francuski čelnik našao se u središtu istrage pokrenute u veljači o tome je li koristio svoj utjecaj kako bi dobio informacije o odvojenoj istrazi navoda da je pokojni libijski čelnik Moamer Gadafi financirao njegovu predizbornu kampanju 2007.

Istražitelji provjeravaju jesu li Sarkozy i njegov odvjetnik dobijali informacije o slučaju putem mreže informatora, za koje se saznalo nakon prisluškivanja telefona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene