Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhvaćen na djelu

Bivši ministar obrane uhićen zbog pokušaja podmićivanja suca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši bugarski ministar obrane Nikolaj Conev uhićen je zbog sumnje da je pokušao podmititi sudca kako bi zaustavio istragu protiv njega, objavio je zamjenik državnog tužitelja u Sofiji Roman Vasilev.

'Uhitili smo tri osobe, među kojima i bivšeg ministra. Bili su drski i htjeli su podmititi istražitelje', rekao je za državni radio.

Pročitajte i ovo Proizvodnja streljiva Povećanje proizvodnje streljiva Europska komisija usmjerila milijarde eura za jačanje zajedničke europske obrane Vodostaj rijeke Une Snimke iz zraka Pogledajte novi sustav koji je prvi put obranio Hrvatsku Kostajnicu od poplave

Iz ministarstva unutarnjih poslova je priopćeno da su uhićeni Conev i bivši visoki dužnosnik u ministarstvu obrane. Potonji je uhićen u trenutku kada je u ime Coneva davao 20.000 eura sucu koji je isto uhićen, a trebao je predati novac kolegi koji je vodio istragu o bivšem ministru.

Conev je u studenome optužen za zloporabu ovlasti, zbog toga što je pogodovao u kupnji vojne opreme američke tvrtke MIC Industries za 12,9 milijuna leva (48 milijuna kuna), što je tužiteljstvo ocijenilo preskupim.

Vlada i tužiteljstvo poveli su zadnjih mjeseci niz akcija za suzbijanje korupcije u vrhu vlasti, a njihov trud prepoznat je i u nedavnom izvješću Europske komisije koja je ipak primijetila da sporost i neučinkovitost bugarskog pravosuđa još nisu prevladani.

U utorak je ministar zdravstva Božidar Nanev dao ostavku nakon optužbe da je državni novac trošio za kupnju antivirusnog lijeka za gripu H1N1 za iznos koji je ocijenjen previsokim. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene