Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanci traže istragu

Bivši KGB-ovac kupio ugledne britanske novine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sumnjiv biznis prodaje i preprodaje medijskih kuća ne događa se samo u nas. Kojekakvi odnosi medijskim se vlasništvom poravnavaju i u zemljama uzorne demokracije. Ugledni britanski list 'Evening standard' je prodan. I to ruskome špijunu.

Aleksandar Lebedev KGB je napustio početkom 90-ih. Krizna vremena iskoristio je za zgrtanje milijuna. Danas vrijedi oko tri milijarde američkih dolara. 'Evening Standard' kupio je za jednu funtu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ronjenje, brza vožnja... Otkriveno što rade kineski turisti: "Oni koji ne budu uhvaćeni vjerojatno će prikupiti nešto korisno" Ilustracija Na Otoku živjeli tri godine Britanci uhitili tri ruska špijuna: Među stvarima pronađeni krivotvoreni hrvatski dokumenti

Dio britanske javnosti traži istragu o prodaji uglednih novina. Kažu, riječ je o nacionalnoj sigurnosti. Lebedev je u Londonu kao ruski diplomat živio i radio punih pet godina. Tvrdi da nije bio vojni obavještajac, već je za KGB analizirao britansku politiku i gospodarstvo.

Lebedev je suvlasnik 'Novaye Gazete', novina koje žestoko kritiziraju Vladimira Putina. U njima je radila i ubijena novinarka Ana Politkovskaja. S druge strane, nakon trovanja bivšeg KGB-ovca Aleksandra Litvinenka, Lebedev je Putina žestoko branio. Bilo je to u vrijeme kada je Kremlj u kamenju otkrio britanske špijunske kamere. Lebedev kao vlasnik engleskih novina. Zvuči baš čudno. U skladu s onom starom: Jednom špijun, uvijek špijun.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene