Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijestupi prema djelatnicama

Bivši izraelski predsjednik Katsav bit će optužen za silovanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski glavni tužitelj u nedjelju je odlučio optužiti bivšeg predsjednika Moshea Katsava za silovanje i seksualno uznemiravanje, priopćilo je ministarstvo pravosuđa.

'Nakon zatvaranja istrage glavni tužitelj je odlučio optužiti Moshea Katsava za seksualne prijestupe prema nekoliko svojih djelatnica u doba dok je bio ministar turizma i predsjednik, a najteža optužba se odnosi na silovanje i seksualno uznemiravanje', prema priopćenju ministarstva. Katsav bi mogao biti osuđen na 16 godina zatvora. Ministarstvo nije preciziralo kada će biti optužen, ali izraelski mediji drže da će se to dogoditi sljedećih dana.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strašno Djevojčica se onesvijestila tijekom svjedočenja: 17 mladića mjesecima ju je silovalo Zatvor Padinska Skela Robijao zbog 250 eura Stravičan zločin u susjedstvu: Završio u zatvoru zbog petarde, cimeri ga silovali drškom metle, tjerali da pije mokraću i na kraju ubili

Odluka o optužbi je donesena nakon što je tužiteljstvo zaključilo da su svjedočenja oštećenih vjerodostojna i da postoji dovoljno dokaza za optužbu, precizira ministarstvo. Katsav (63) je zbog sumnji za seksualno uznemiravanje dao ostavku na dužnost izraelskog predsjednika 29. lipnja 2007. U travnju 2008 odbio je pogodbu s tužiteljstvom koje mu je nudilo blažu optužnicu u zamjenu za priznanje krivnje.

Katsavov je pomoćnik u nedjelju za Izraelski radio rekao da je bivši predsjednik zadovoljan zbog podizanja optužnice budući da će na sudu moći dokazati svoju nedužnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene