Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na majčino ime

Bivši grčki premijer 'sakrio' 550 milijuna eura na račun u Švicarskoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši grčki premijer George Papandreou otvorio je račun u jednoj švicarskoj banci na kojem je otprilike 550 milijuna eura. Račun je otvoren na ime njegove 89-godišnje majke Margaret Papandreou.

Potvrdu te informacije je dobio i Financial Times, no Papandreou i njegova majka su izjavili da te tvrdnje nisu točne. U Grčkoj su se mediji raspisali o tome što je produbilo skandal oko 'Langardine liste' na kojoj se nalazi popis 2059 grčkih državljanja koji su 'sakrili' milijune na račune u Švicarskoj. Popis je grčkoj vladi prije dvije godine dostavila Christine Lagarde , tadašnja francuska ministrica financija koja je danas šefica Međunarodnog monetarnog fonda.

>> Merkel ne želi sad pričati o otpisu duga Grčkoj

Provedena je i istraga o tome jesu li bivše vlade propustile djelovati nakon što su dobile dotičnu listu, a svoje izvještaje su podnijeli parlamentarnim zastupnicima. Dva tamošnja tjednika objavila su da je Nikos Lekas, zamjenik direktora financijske policije otkrio da se iza najbogatijeg računa na toj listi krije upravo Papandreouova majka Margaret.

Grčka javnost je ogorčena jer smatra da su elite izbjegavanjem plaćanja poreza i skrivanjem novca u inozemstvu doprinijeli teškoj situaciji u kojoj se zemlja trenutno nalazi. Papandreou je bio premijer od 2009. do 2011. godine te je i dalje zastupnik u parlamentu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Proizvod se povlači, a trgovac vam za njega ne želi vratiti novac bez računa? Evo što možete učiniti

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene