Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprimjerene seksualne izjave

Bivši članovi zbora Bečkih dječaka zlostavljani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slavni zbor Bečkih dječaka suočen je s optužbama za zlostavljanje pošto su dvojica bivših pjevača za dnevni list Der Standard izjavili da su bili uznemiravani tijekom šezdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

33-godišnji bivši pjevač rekao je za Der Standard da su njegovi učitelji pjevanja davali neprimjerene izjave dok su se dječaci tuširali, te da ga je jedan dječak seksualno zlostavljao između 1985. i 1987.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć, ilustracija (Getty Images) Užas kod susjeda U životnoj su opasnosti: Dvojica dječaka otrovala se u improviziranoj slastičarnici Slika nije dostupna 'Iznimno strogi učitelji' Jedanaest Bečkih dječaka prijavilo zlostavljanje

Drugi je neimenovani bivši član Bečkih dječaka za list rekao da ga je uznemiravao dirigent zbora krajem šezdesetih godina. Obojica su navodnih žrtava zlostavljanja za list govorili o općoj atmosferi straha u zboru i autoritarnom načinu upravljanja.

Dužnosnici zbora zasad nisu bili dostupni za komentar, a list navodi da je uprava Bečkih dječaka pokrenula istragu o tim optužbama. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene