Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bivši kancelar

Optužili Kurza zbog slučaja Ibiza: Prijete mu tri godine zatvora

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz Foto: Afp
Sebastian Kurz i njegov bivši šef kabineta Bernhard Bonelli optuženi su za lažno svjedočenje pred istražnim odborom Ibiza u austrijskom parlamentu vezano uz korupciju.

Bivši austrijski kancelar Sebastian Kurz optužen je za lažno svjedočenje pred parlamentom, objavio je u petak Ured tužitelja za gospodarski kriminal i korupciju (WKStA).

Kurz i njegov bivši šef kabineta Bernhard Bonelli optuženi su za lažno svjedočenje pred istražnim odborom Ibiza u austrijskom parlamentu vezano za navodnu korumpiranost njegove vlade, navodi se u priopćenju ureda tužitelja.

Suđenje mu počinje 18. listopada, a bude li proglašen krivim, Kurzu prijete tri godine zatvora, priopćio je sud u Beču.

Pročitajte i ovo Ruska baza za dronove strogo čuvana tajna Otkrivena tajna baza, Rusi stvaraju moćno oružje: Sve je u šiframa, ljudima su uzeli dokumente...

Pročitajte i ovo Nestala osoba Policija traži pomoć Nestala 48-godišnjakinja: "Nije bilo nikakvih naznaka da bi otišla, stvarno se bojimo"

Konzervativni političar napustio je dužnost 2021. godine nakon što su tužitelji njega i još devet osoba počeli istraživati zbog sumnje u zlouporabu povjerenja, korupciju i mito s različitim razinama umiješanosti.

Bivši čelnik krajnje desnice Heinz-Christian Strache, Kurzov vicekancelar, podnio je ostavku 2019. godine nakon što se pojavio video u kojemu je snimljen kako na Ibizi razgovara sa ženom koja se predstavila kao nećakinja ruskog oligarha i nudi joj političke usluge u zamjenu za stranačke donacije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene