Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prekršio embargo iz 90-ih

Bivši argentinski predsjednik oslobođen krivnje za prodaju oružja Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši argentinski predsjednik Carlos Menem oslobođen je krivnje za optužbe da je prekršio međunarodni embargo uvoza oružja za Hrvatsku i Ekvador početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.

81-godišnji Menem, koji je je još uvijek senator, bio je suočen s osmogodišnjom kaznom zatvora, no dva od tri suca presudila su u njegovu i korist njegovih 17 bivših dužnosnika, koji su isto tako oslobođeni optužbi, prenosi AP.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

Dok je priznao kako je potpisao tri tajna dokumenta između 1991. i 1995. za izvoz preko 6.000 tona oružja za Panamu i Venezuelu, Menem je naglasio kako nije znao da će oružje završiti u Ekvadoru i Hrvatskoj, zemljama koje su tad imale embargo na uvoz oružja.

Suđenje Menemu počelo je 2008. godine, a na klupi za svjedočenje prošlo je 383 svjedoka, mnogi od kojih su svjedočili putem video veze iz Ekvadora, Perua i Europe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene