Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Za troje ubijenih

Bivšem SS-ovcu Heinrichu Boereu doživotni zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nijemac Heinrich Boere (88), bivši SS-ovac koji je priznao da je ubio tri pripadnika nizozemskog pokreta otpora tijekom Drugog svjetskog rata, osuđen je na sudu u Aachenu na doživotni zatvor.

Boere je na sudu detaljno opisao ubojstva počinjena 1944., ali je rekao da je samo izvršavao zapovijedi. Boere je rekao kako je zajedno s još jednim SS-ovcem nenajavljeno posjećivao, i to u civilnoj odjeći, ljude za koje se vjerovalo da se protive nacistima. Kada bi se uvjerio da se radi o traženim ljudima, dvojac bi ih ubio iz pištolja s prigušivačem.

Pročitajte i ovo Spomenik žrtvama koncentracijskog logora Sachsenhausen Djelomice sposoban za proces Podignuta optužnica protiv bivšeg čuvara (98) u nacističkom logoru smrti Ilustracija Traje istraga Zastava sa svastikom izvješena na njemačkoj željezničkoj postaji

Nizozemski sud osudio je Boerea u odsutnosti krajem 40-ih godina prošlog stoljeća na doživotni zatvor, ali on nikada nije služio kaznu jer je Njemačka odbijala izručiti svoje bivše vojnike. Boere je služio u regularnoj njemačkoj vojsci na ruskom frontu prije nego što je prebačen u SS, nacistički zaštitni odred. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene