Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prvostupanjska presuda

Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane osuđen zbog ratnih zločina u Bosanskom Brodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO) Alminko Islamović osuđen je u ponedjeljak pred prvostupanjskim vijećem Suda BiH na kaznu zatvora od 14 mjeseci nakon što je proglašen krivim za ratne zločine.

Nepravomoćnom presudom Islamović je proglašen krivim za nečovječno postupanje prema civilima srpske nacionalnosti na području Bosanskog Broda te za otuđenje i uništavanje njihove imovine.

Pročitajte i ovo Branko Tunić Kazna od osam godina HDZ-ovac koji je zalijepio člansku iskaznicu na čelo osuđen za ratni zločin Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Istom presudom Alminko Islamović oslobođen je krivnje po osam točaka optužnice koje su ga teretile za zločine poput ubojstva zatočenih civila.

Optužnica je teretila Islamovića za ratne zločine počinjene na području Bosanskog Broda u razdoblju od ožujka do listopada 1992. godine. Islamović je na tom području bio pripadnik vojne policije HVO-a.

Tijekom istrage Islamović je bio uhićen i u pritvoru je proveo šest mjeseci između listopada 2017. i travnja 2018. godine.

Nepravomoćnom presudom utvrđeno je da će mu razdoblje provedeno u pritvoru biti uračunato u izdržavanje kazne ako ona bude potvrđena i u drugostupanjskom postupku. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene