Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okončan maratonski proces

Bivšem predsjedniku Liberije potvrđeno 50 godina zatvora zbog ratnih zločina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnjem predsjedniku Liberije posebni sud u Den Haagu potvrdio je prvostupanjsku presudu od 50 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih tijekom građanskog rata u Siera Leoneu.

Posebni sud za Siera Leone potvrdio je u četvrtak u žalbenom postupku presudu bivšemu predsjedniku Liberije Charlesu Tayloru koji je osuđen na 50 godina zatvora zbog zločina počinjenih protiv čovječnosti, izvijestio je sudac George King.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..." Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

To je zadnja faza maratonskog procesa koji se vodio protiv bivšega predsjednika te zapadnoafričke države i trajao je više od sedam godina.

>> Charles Taylor proglašen krivim za zločine u Siera Leoneu

Taylor bi trebao biti prebačen u zatvor u inozemstvu gdje će izdržavati kaznu, a o tomu će odlučiti sud. Suci su odbacili većinu žalbi koje je uložila obrana.

65-godišnji Taylor u travnju 2012. proglašen je krivim za poticanje i pomaganje ratnih zločina za vrijeme građanskoga rata o čemu je presudu donio UN-ov sud za ratne zločine, gotovo pet godina nakon što je Tayloru počelo suđenje u Nizozemskoj.

Optužen je po 11 točaka optužnice - za ubojstva, silovanja, novačenje djece u vojsku i stavljanje žena u seksualno ropstvo tijekom ratova u Liberiji i Siera Leoneu devedesetih godina u kojima je ubijeno 250.000 ljudi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene