Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Republikanac osuđen za pranje novca

Bivšem članu Predstavničkog doma Kongresa prijeti 99 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik Predstavničkog doma Kongresa SAD-a osuđen je za pranje novca.

Republikanac Tom DeLay jučer je na sudu u Texasu progašen krivim za pranje novca i urotu zbog nezakonitih financiranja predizbornih kampanja. Sada mu prijeti kazna od pet do 99 godina zatvora koja će biti izrečena 20. prosinca.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u SAD-u "Ne u naše ime" Prosvjednici okupirali jednu zgradu američkog Kongresa, traže prekid vatre u Gazi Giorgia Meloni i Joe Biden Različita gledišta Meloni posjetila Bidena: Poznato o čemu su razgovarali, jednu temu nisu dotakli

>> Izbori za Kongres: Prvi veliki test za Baracka Obamu

DeLay je optužen za urotu da je ilegalno preusmjerio 190.000 dolara korporativnih donacija u kampanje republikanskih kandidata za zakonodavna tijela Teksasa na izborima 2002., što se protivi zakonima ove države.

Zbog svog autokratskog stila DeLay je nosio nadimak 'Čekić' i smatran je jednim od najmoćnijih ljudi u Washingtonu. U Predstavničkom domu bio je od 1984. do 2006.godine, funkciju njegovog predsjednika obnašao je od 2003. do 2005. Nakon presude izjavio je kako se radi o zloupotrebi vlasti i pravnoj pogrešci, ali kako se nada da će nastaviti borbu pred ljudima koji razumiju zakon. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene