458213
458213
458213
458213
458213

DŽIHADISTIČKI "GOEBBELS" UBIJEN U ZRAČNOM UDARU Pravda udijeljena tvorcu zločinačke propagande

Idejni tvorac gnjusnih propagandnih videa smaknuća zarobljenika Islamske države, zloglasni džihadist Ziad Kharoufa, ubijen je tijekom jednog od koalicijskih zračnih udara u bitci za Mosul.

 
 
 
 
Bitka za Mosul (Foto: AFP)
Bitka za Mosul (Foto: AFP)

Džihadist, kojeg zapadni mediji često uspoređuju s nacističkim ministrom propagande Josephom Goebbelsom, Ziad Kharoufa, ubijen je u koalicijskom zračnom napadu na sjeverni dio Mosula.

Kharoufa je idejni tvorac propagandnih videa Islamske države, koja su prikazivala smaknuća zatvorenika.

U trenutku zračnog napada na Mosul nalazio se sa skupinom terorista koji su ubijeni u istom napadu i koje je okružila iračka vojska, prenosi Daily Express.

Vjeruje se da će njegova smrt biti dodatni faktor u demoraliziranju džihadista i njihovog otpora u bitci za Mosul, kojeg iračke snage uz pomoć koalicije pokušavaju osloboditi.

Kharoufa je bio "medijski ministar" i proizvodio je propagandni materijal za web, kojim se veličao terorizam i takav način života te stravični zločini koje džihadisti čine.

Informaciju o njegovom ubojstvu potvrdila je službeno i iračka vlada, istaknuvši da je ubijen u provinciji Nineveh tijekom zračnog napada iračkog zrakoplovstva. "Ektremisti su održali pogreb za njega u istočnom dijelu Mosula, al-Hayy al-Arabi, pod velikim osiguranjem", priopćila je iračka vlada.

Akcija oslobođenja Mosula počela je 17. listopada i polako, ali sigurno, napreduje prema svojem krajnjem cilju, potpunom oslobođenju tog grada iz ruku Islamske države.

Iračka vojska procjenjuje da Mosul brani pet do šest tisuća džihadista, nasuprot 100.000 pripadnika iračke koalicije, u kojoj su i kurdske snage te šijitska paravojska.

Zauzimanje Mosula za mnoge bi značilo i ključan potez u razmontiranju takozvanog, samoproglašenog Kalifata, kao i kraj vođe ISIS-a Abu Bakra al-Bagdadija, za kojeg se vjeruje da se povukao prema Sirijskoj granici.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se