Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez laktoze

Biste li vi pili mlijeko ove klonirane krave?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poljoprivredni fakultet sa sjevera Kine obznanio je kako su njegovi znanstvenici uspjeli klonirati kravu uz genetsku manipulaciju čija je svrha bila stvoriti kravu koja će davati mlijeko s manje laktoze od 'običnih' krava.

Maleno tele Lucks otelilo se 24. travnja ove godine u laboratoriju Poljoprivrednog fakulteta, te je sada potpuno zdravo, a očekuje se da će nakon 25 mjeseci života davati mlijeko s puno manje laktoze od običnog mlijeka, te da će bez problema imati potomke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za sitni novac Krave umjesto da daju mlijeko, idu u klaonicu Slika nije dostupna Roditelji u potrazi za poslom Dječaka umjesto majke doji krava

>> Znanstvenici proizveli GMO majmuna himeru

'Obično mlijeko sadrži puno laktoze, dok će mlijeko genetski modificirane krave laktozu sadržavati u relativno malim količinama, ili možda čak uopće neće ni sadržavati laktozu', rekao je Zhou Huanmin, čelni čovjek laboratorija i dodao kako će ovaj uspjeh donijeti mnoštvo novih mogućnosti jer čak 30 % stanovnika Azije ima netoleranciju na laktozu zbog čega bi mlijeko bez laktoze moglo naći svoje mjesto u azijskim gospodarstvima.

Stručnjaci smatraju kako ovaj uspjeh predstavlja ključ u uzgoju krava koje daju mlijeko bez laktoze.

,Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene