Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja protiv pobačaja

Biskupi pobačaj usporedili s terorizmom i ropstvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Španjolski katolički biskupi su utorak nastavili kampanju protiv planirane liberalizacije pobačaja, koju je biskup Bilbaa Ricardo Blazquez nazvao 'kulturom smrti zapadne civilizacije'.

Blazquez, bivši predsjednik španjolske biskupske konferencije, u izvješću navodi da se pobačaj može usporediti s terorizmom, ratom, ropstvom i obiteljskim nasiljem. Biskupska konferencija priprema se u srijedu proslaviti 'dan života', u sklopu kampanje kampanju na državnoj razini protiv plana socijalističke vlade premijera Jose Luisa Rodrigueza Zapatera o liberalizaciji zakona o pobačaju iz 1985.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izvijestio Vatikan Poljski biskup podnio ostavku zbog skandala s orgijama: Sve je otkriveno nakon što je muška prostitutka kolabirala Erika Valić, predsjednica Udruge Ruka Gašenje vatre Biskupi izdali priručnike kako ne zlostavljati djecu seksualno. Udruga nezadovoljna: "To nisu stvari koje se uče sada. Ili znate što je moral ili ne znate"

Prema očekivanom novom zakonu, žene ne bi trebale tražiti dopuštenje za pobačaj tijekom prvih 14 tjedana trudnoće. U Španjolskoj se godišnje prekida više do 100.000 trudnoća, a kao opravdanje se najčešće navodi opasnost trudnoće po majčino zdravlje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene