Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na svetoj misi

Biskup Košić pozvao na jedinstvo Hrvata u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sisački biskup Vlado Košić pozvao je u nedjelju bosanskohercegovačke Hrvate na jedinstvo predvodeći svetu misu u mjestu Vrdima, sjeverozapadno od Mostara, u spomen na 23. obljetnicu pogibije hrvatskih branitelja za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog rata.

U svojoj propovijedi biskup Košić je naglasio potrebno zajedništvo Hrvata u BiH kako bi zadržali svoja prava u toj zemlji. Pri tome je sisački biskup posebno istaknuo žrtvu hrvatskih branitelja koji su poginuli na Vrdima i na cijelom prostoru BiH.

Pročitajte i ovo Ilustracija Slučaj Sotin Pedofilija potresa Katoličku crkvu u Hrvatskoj: Zašto HBK šuti? Slika nije dostupna BISKUPOVE TEŠKE OPTUŽBE HDZ (uglavnom) šuti o pismu biskupa Košića, Jandroković: "Ne zabrinjava me njegov stav"

Biskup Košić spomenuo je kako se šestorica bivših hrvatskih dužnosnika iz vremena Herceg-Bosne nalaze u haškom zatvoru, te upozorio da su oni pomalo zaboravljeni od sviju.

Po okončanju svete mise više izaslanstava položilo je vijence i upalilo svijeće kod spomenika poginulim braniteljima Vrda. Upriličen je i obilazak mjesta pogibije vojnika Hrvatskog vijeća obrane koji su stradali u ratu tijekom 1993. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene