Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bin Laden se oglasio na 6. obljetnicu napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest godina nakon terorističkog napada na SAD 11. rujna 2001., čelnik al-Qaide Osama bin Laden je na internetskim stranicama uputio poruku u kojoj je, među ostalim, pročitao i oporuku jednog od sudionika u napadu.

Informaciju je objavila specijalizirana američka internetska stranica IntelCenter, a prenose mediji.

Pročitajte i ovo Predao se mladić koji je napao političara u Dresdenu zaredali se napadi Mladić (17) koji je napao zastupnika predao se policiji: Političaru su polomljene kosti Mjesto napada terorizam u Australiji Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, ustrijelila ga policija

IntelCenter, koji je specijaliziran za nadzor islamističkih
internetskih stranica, ima sjedište u SAD-u. 

Na video snimci s Bin Ladenovom porukom u trajanju od 47 minuta vidi se vođa al-Qaide u istoj odjeći koju je nosio i u video snimci objavljenoj na internetskim stranicama u petak, a čini se da je i mjesto njezina nastanka isto.

>> SAD: Šesta godišnjica terorističkih napada

Autentičnost 'zamrznute' snimke još nije potvrđena, no glas koji su stručnjaci identificirali vrlo vjerojatno pripada Bin Ladenu. U poruci je, među ostalim, pročitao poruku Walida al-Shehrija koji je bio u jednom od zrakoplova American Airlinesa koji se zabio u jedan od manhattanskih tornjeva, prenio je CNN. 

Poruka na snimci ne sadrži nikakvu posebnu terorističku prijetnju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene