Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Piše knjigu o boravku u zatvoru

Biljana Plavšić: Opisat ću sva podmetanja koja sam doživjela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratna predsjednica Republike Srpske Biljana Plavšić piše knjigu u kojoj će opisati sudski proces koji se protiv nje vodio u Haagu te svoj boravak u zatvoru.

'Točno je da pišem knjigu u kojoj ću detaljno opisati sve što mi se događalo. Poznato je da sam osoba koja nema dlake na jeziku i u knjizi ću opisati sve strahote, laži i podmetanja koja sam doživela posljednjih godina', kazala je Plavšić tom listu.

Pročitajte i ovo Snimke uništenja u Gazi Odbijen zahtjev Izraela Međunarodni sud donio presudu o izraelskom napadu na Gazu: "Moraju poduzeti hitne mjere..." Obitelj oplakuje mrtve u Gazi Ljudska prava Izvjestiteljica UN-a upozorila na ono što čini Izrael: ''Nikada nisam vidjela takav horor''

Izrazila je nadu da će uskoro prikupiti sav potreban materijal te zainteresiranim čitateljima uspjeti dočarati 'dio pakla' kroz koji je, kako kaže, prošla.

Govoreći o svom životu u Beogradu otkako se krajem listopada 2009. vratila iz Švedske, Plavšić za list Press ističe da su je 'pogrešno i zlonamjerno interpretirane izjave stajale osam godina života' te dodaje kako joj je jedina želja da je svi zaborave i da staračke dane provede u miru i u krugu najbližih prijatelja i obitelji.

>> Plavšić: Tjerali žrtve u minirano polje

 

Plavšić je u veljači 2003. godine osuđena na 11 godina zatvora nakon što je na suđenju priznala krivnju za zločine protiv čovječnosti, uključujući sudjelovanje u progonu Bošnjaka i Hrvata u ratu u BiH. Zahvaljujući nagodbi s tužiteljstvom i izraženom kajanju, odbačene su joj dvije točke optužnice za genocid.

Kaznu je služila u ženskom zatvoru Hinsebergu, 200 km udaljenom od Stockholma, a računajući i schengenski pritvor ukupno je odslužila nešto više od dvije trećine dosuđene kazne te je oslobođena sukladno švedskom zakonu po kojem zbog dobrog vladanja zatvorenik može nakon toga biti oslobođen. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene