Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivša potpredsjednica RS

Biljana Plavšić o presudi Mladiću: "Šokirana sam, nema ovdje ni pravde ni istine"

Biljana Plavšić (Foto: AFP)
Biljana Plavšić (Foto: AFP) Foto: Afp
Biljana Plavšić kazala je kako ju je presuda Mladiću šokirala.

Biljana Plavšić, bivša potpredsjednica i predsjednica Republike Srpske komentirala je današnju presudu Haaškog suda Ratku Mladiću koji je zbog genocida u Srebrenici osuđen na doživotni zatvor.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" SIPA (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Akcija SIPA-e U BiH uhitili sedam osoba, sumnjiče ih za ubojstvo 800 Bošnjaka u Srebrenici

"Šokirana sam činjenicom da takva jedna institucija ignorira pravdu i istinu. Nisam uopće protiv toga da se kriminalcima sudi, ali ovdje nema ni pravde ni istine", rekla je Plavšić za France Press telefonom iz Beograda gde stanuje od kada je oslobođena.

Plavšić je dodala i kako nije očekivala "ništa drugo, poznajući rad suda", javlja B92.

Podsjetimo, jedina žena osuđena na sudu u Haagu za zločine tokom sukoba u Bosni Biljana Plavšić (87) bila je potpredsjednica Republike Srpske za vrieme rata prije nego što je preuzela predsjedništvo 1996.

Osuđena je 2003. na 11 godina zatvora. Ona se izjasnila krivom pred Haškim tribunalom i odobreno joj je ranije oslobađanje 2011. godine

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene