Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačan nadzor

BILE NA PUTU ZA BELGIJU, NIZOZEMSKU I NJEMAČKU Talijanska policija zaplijenila 800 pušaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zapljena je posljedica pojačanih sigurnosnih provjeran nakon terorističkih napada u Parizu.

Pošiljka od gotovo 800 pušaka zaplijenjena je na putu iz Turske u Belgiju, Nizozemske i Njemačku usred pojačanih sigurnosnih provjera nakon pariških napada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rekordna zapljena Morem plutalo 5,3 tona kokaina: Talijanska policija ulovila međunarodnu skupinu krijumčara Pronađena droga (Foto: MUP RH) Udruženo kazneno djelo Dvojica muškaraca uvezli gotovo 40 kg eksploziva, 4 kg ecstasyja i neutvrđenu količinu kokaina u Hrvatsku

Talijanska policija otkrila je 781 pušku Winchester. Bile su zapakirane u pojedinačne kutije u kamionu koji je luku Trst sigao u utorak. Policajci su otvarali kutije u kojima su bile nove sačmarice. Na web stranici proizvođača puške stoji kako može ispaliti tri hica u pola sekunde.

Francuski ministar izjavio: 'Ovo je važna vijest'

Kamionom registriranim u Nizozemskoj upravljao je neimenovani muškarac iz Turske. Tužitelji istražuju moguće optužbe. Iako carinska pravila nisu prekršena, policija je priopćila da vozač nije imao dozvole potrebne dozvole za prijevoz oružja, a turski porizvođač navodno je optužen za kršenje propisa nacionalne sigurnosti, piše Independent.

Sigurnosne provjere na talijanskim granicama i u lukama su porasle nakon pariških napada, a iz policije su priopćili da pošiljke oružja moraju biti odobrene od strane nadležnog pravosudnog tijela.

Na prošlotjednom sastanku u Bruxellesu europski ministri složili su da da je potrebno učvrstiti sigurnost i dijeliti više informacija o trgovini oružjem kako bi se spriječilo krijumčarenje ilegalnog oružja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene