Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret Jeremića i Clinton

'Bilateralni odnosi SAD-a i Srbije idu u pozitivnom smjeru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica Hillary Clinton, koja je u utorak u State Departmentu primila srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića, izjavila je da se bilateralni odnosi SAD-a i Srbije 'razvijaju u pozitivnom smjeru'.

'Potpredsjednik Joe Biden u svibnju je imao plodne sastanke u Beogradu i mogu reći da se bilateralni odnosi sa Srbijom razvijaju u pozitivnom smjeru', kazala je Clinton novinarima prije sastanka, dodajući kako očekuje nastavak suradnje u područjima od zajedničkog interesa. Jeremić je rekao da Srbija odnose s Washingtonom smatra ključnim za mir i stabilnost na jugoistoku Europe, kao i da je glavni prioritet njegove vlade "članstvo u Europskoj uniji".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Odnosi se poboljšavaju' Jeremić: Hrvatska, BiH i Srbija moraju prekinuti začarani krug Slika nije dostupna Odgovor srpskog ministra Jeremić: Mesić je čovjek bez političke i moralne težine

Srbijanska vlada, po njegovim je riječima, 'jako zahvalna vladi SAD-a za potporu koju je uživala do sada, a nada se da će je uživati i ubuduće'. Nakon polusatnog razgovora, ministar Jeremić je izjavio kako ne postoji puna suglasnost između Beograda i Washingtona kada je riječ o svim pitanjima na Balkanu, ali su na istim pozicijama kada je riječ o strateškom prioritetu, a to je integracija zemalja regije u Europsku uniju.

>> Jeremić optužuje Hrvatsku za izigravanje dogovora

Jeremić je kazao da je pozvao američku državnu tajnicu u posjet Beogradu, što je ona prihvatila. Izrazio je nadu da će do posjeta Hillary Clinton Srbiji doći tijekom 2010. Dodao je da SAD i Srbija nastavljaju gospodarsku suradnju, te da će se iduće godine intenzivirati i suradnja na području obrane. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene