Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paze na lobiste u republikance

Bijela Kuća: Potrebni su stroži propisi za Wall Street

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća u ponedjeljak je objavila da je prošlotjedno priznanje najveće američke banke JPMorgan Chase da je izgubila više od dvije milijarde dolara u trgovini dionicama razlog za jačanje, a ne slabljenje zakonske regulative američkog financijskog sustava, prenio je CBS News.

'Iznimno je važno da se odupremo naporima republikanaca i lobista Wall Streeta da ublaže promjene zakonodavstva koje određuje poslovanje Wall Streeta', rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney.

'Upravo je nevjerojatno, s obzirom na sve što se dogodilo posljednjih dana, da i dalje ima onih koji tvrde da bismo trebali odustati od reformi Wall Streeta, da bismo Wall Streetu trebali pustiti da ponovno sam sebi piše pravila', rekao je Carney, kako prenosi CBS News.,

Pročitajte i ovo Bijela kuća Neobična priča U Bijeloj kući pronađen kokain, tajne službe sve istražuju Kamion udario u zaštitnu ogradu kod Bijele kuće - 2 Imao nacističku zastavu Poznato tko je mladić koji se namjerno zabio u ogradu ispred Bijele kuće: Htio ubiti Bidena

>> Bogati plaču: Kresanje bonusa na Wall Streetu

JPMorgan je rekao da je 2 milijarde dolara izgubio u seriji trgovanja dionicama za koju je njezin predsjednik Uprave Jamie Dimon poslije rekao da je bila 'slaba, složena, loše procijenjena, loše provedena i loše nadzirana'.

U razgovoru za NBC, Dimon je u nedjelju rekao kako je 'užasno pogriješio' kad je prije mjesec dana upozorenja o načinima na koje JPMorgan trguje obveznicama odbacio kao 'buru u čaši vode'.

Elizabeth Warren, demokratska kandidatkinja za Senat iz Massachussettsa i jedna od najglasnijih kritičarki sadašnjeg funkcioniranja financijskog sustava za CBS je rekla da banke i dalje smatraju kako njihovo poslovanje ne bi trebao nadzirati nitko izvana.

'Ja smatram da je to duboko pogrešno. Pogrešno i opasno', rekla je Warren, koja je bila na čelu kongresnog povjerenstva koje je nadziralo financijsko spašavanje najvećih američkih banaka 2008. (Hina)

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene