Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prate situaciju

Bijela kuća osuđuje uhićenja u Rusiji; ukupno uhićeno preko tisuću ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća u ponedjeljak je oštro osudila uhićenja više od tisuću prosvjednika diljem Rusije tijekom dana mobilizacije protiv korupcije i zatražila njihovo hitno oslobađanje.

Tisuće Rusa izašle su na ulice u ponedjeljak u desetak gradova, među ostalima u Sankt Peterburgu i u Moskvi blizu Kremlja gdje su specijalne policijske snage pokušale silom odbiti masu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dvije pjesme VIDEO Glasnogovornica Navaljnog objasnila zašto je na pogrebu puštena glazba iz "Terminatora" Sjećanje na Alekseja Navaljnog Slaže se i njegova majka Navaljnova glasnogovornica: "Planiramo javni oproštaj od Alekseja"

"Rusi zaslužuju vladu koja podržava jednako postupanje pred zakonom i mogućnost uživanja prava bez straha od odmazde", rekao je Sean Spicer, glasnogovornik Donalda Trumpa na konferenciji za novinare.

"Sjedinjene Države će nadzirati situaciju i pozvat će rusku vladu da odmah oslobodi mirne prosvjednike", dodao je.

OVD-Info, neovisna organizacija za zaštitu ljudskih prava, rekla je za ruske medije da je 600 ljudi uhićeno u Moskvi, gdje je, po policiji, na prosvjedima sudjelovalo oko 5000 ljudi.

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je u Sankt Peterburgu na prosvjedu sudjelovalo 3500 ljudi, a uhićeno ih je petstotinjak.

Policija u Moskvi uhitila je ranije Alekseja Navaljnog, koji je prosvjede sazvao bez dozvole vlasti. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene