Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiglo priopćenje

Bijela kuća pokušava smanjiti napetosti: Trump jako poštuje Angelu Merkel

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Donald Trump vidi Njemačku kao važnog američkog saveznika i dobro se slaže s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, priopćila je Bijela kuća u utorak, nakon što je Merkel kazala kako SAD više nisu pouzdan partner Europljanima.

Govoreći na susretu s novinarima, glasnogovornik Bijele kuće Sean Spicer rekao je: "Dobro se slažu. On ju jako poštuje i smatra ne samo Njemačku nego čitavu Europu važnim američkim saveznikom."

Pročitajte i ovo Stoltenberg i Zelensky na NATO sastanku Raspravljaju i o Stoltenbergovom nasljedniku NATO dogovara plan za Ukrajinu u slučaju da pobijedi Trump Slika nije dostupna Nakon ''sjajnog'' susreta Angeli Merkel se ovo neće svidjeti: Trump opet pretjeruje na Twitteru

Nakon summita NATO-a u Bruxellesu i G7 u Taormini njemačka kancelarka jasno je kazala kako SAD više nisu pouzdani partner te Europljanima poručila da se uzdaju sami u sebe.

"Vremena u kojima smo se mogli u potpunosti osloniti na druge su dobrim dijelom iza nas. To sam sama doživjela posljednjih dana", rekla je kancelarka na jednom političkom skupu u Munchenu odmah nakon povratka s G7 summita na Siciliji koji je, zbog neslaganja američkog predsjednika Trumpa s ostatkom sudionika summita po gotovo svim temama, završio razočaravajuće.

Američki predsjednik u utorak je na Twitteru odgovorio, spominjući ogroman trgovinski deficit koji SAD ima s Njemačkom i rekavši da Njemačka ne izdvaja dovoljno za NATO, te je dodao da je njemačka trgovinska i obrambena politika "vrlo loša" za Sjedinjene Države. (HINA)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene