Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja na nemar

Zbog smrti 10-godišnjaka suspendirane dvije liječnice: "Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog smrti desetogodišnjeg dječaka iz Bijeljine suspendirane su dvije liječnice u tome gradu, a njegova obitelj i javnost u Bosni i Hercegovini traže odgovore zašto se to dogodilo sumnjajući da se radilo o nemaru.

Zbog smrti desetogodišnjaka iz Bijeljine suspendirane su dvije liječnice. Njegova obitelj i javnost u BiH traže odgovore i sumnjaju na nemar.

Potkraj kolovoza u Univerzitetskome kliničkom centru u Banjoj Luci preminuo je dječak, nedugo nakon što je tamo hitno prevezen iz bolnice u Bijeljini gdje se liječio nekoliko dana. Njegovi roditelji su deset dana nakon sahrane odlučili javno progovoriti i ukazati na sumnje u propuste.

Pročitajte i ovo Privođenje muškaraca osumnjičenih za zlostavljanje konja - 4 Kod Karlovca Privedeni zlostavljači konja, prijeti im godina dana zatvora: Životinja odvezena iz horor štale

Po riječima majke Danijele dječaka su najprije pogrešno liječili od sunčanice, dok je obitelj sumnjala kako je dječak preminuo od posljedica meningitisa.

"Došao je u bolnicu na nogama, a posljednjeg dana nikoga nije prepoznao. Postao je i agresivan, stiskao zubima i udarao se po nogama od bolova", kazala je u bolnoj ispovijesti majka Danijela.

Ona je s dječakom u vozilu hitne pomoći prebačena u Banju Luku, no tamo za njega nije bilo spasa.

Pročitajte i ovo Osiguranje Kim Jong Una dezinficira stolicu Pazili na svaki detalj Što to oni rade? Zbog ovog poteza osiguranja Kim Jog Una užarile se drušvene mreže

Ravnatelj bolnice u Bijeljini dr. Zlatko Maksimović potvrdio je kako su dvije liječnice suspendirane te je pokrenut stegovni postupak zbog proceduralnih pogrešaka u liječenju desetogodišnjeg dječaka.

Smrt dječaka iz Bijeljine danima je jedna od glavnih tema medija u Bosni i Hercegovini, a javnost kao i obitelj traži odgovore o propustima koji su doveli do fatalnoga ishoda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene