Obavijesti Video Pretražite Navigacija
39 dana nakon poroda

BiH: Umrla majka koja je odbila terapiju kako bi rodila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tridesetogodišnjakinja iz Prijedora u Bosni i Hercegovini koja je odbila citostatsku terapiju tumora kako bi uspjela do kraja iznijeti trudnoću umrla je točno 39 dana nakon što je rodila zdravog dječaka.

Iz kliničkog centra u Banja Luci u nedjelju je priopćeno kako je Jelena Trikić umrla nešto poslije ponoći na odjelu intenzivne njege klinike za ginekologiju. Jeleni Trikić konstatiran je teški oblik tumora na mozgu 2007.

Nakon toga podvrgnuta je dvjema kompliciranim operacijama koje nisu dovele do očekivanog poboljšanja no ona se ipak u međuvremenu odlučila na trudnoću.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Nesreća u Engleskoj Uznemirujuće! VIDEO Snimka ledi krv u žilama: Auto u brzini udario u stup pa se odbio na majku i dijete u kolicima...

>> Izgubila bitku: Preminula Silvana Novak

Kada su joj liječnici preporučili terapiju citostaticima kao jedino rješenje za nastavak liječenja no uz rizik od pobačaja Trikić je to odbila odlučivši se boriti za dijete.

Točno 39 dana prije smrti rodila je sina teškog 1.972 grama kojemu je dala ime Nikola. Laokalni mediji koji su Jeleni Trikić već nadjenuli ime 'Majka hrabrost' podsjećaju na to kako je rječ o ženi koja je na svakom planu bila veliki borac jer je i nakon što joj je konstatirana teška bolest odlučila upisati Ekonomski fakultet te na njemu i diplomirati početkom ove godine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene