Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paljenja i uništenja

VIDEO Uhićeno 6 osoba zbog djela koje je u veljači šokiralo regiju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Tuzlanskoj županiji uhitila je šest nasilnika osumnjičenih za spaljivanje zgrade vlade te županije 7. veljače tijekom prosvjeda zbog teškog socijalnog stanja i visoke nezaposlenosti, a šestorka će u utorak biti predana Državnome odvjetništvu.

Kako je u ponedjeljak navečer izvijestila Federalna televizija (FTV), policija je uhitila Esada Oštrakovića, Senada Jusića, Alena Halilovića, Hasana Halilovića, Senada Rođakovića i Edisa Biberovića osumnjičenih za sudjelovanje u spaljivanju zgrade županijske vlade.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Plakati u Tuzli o podjeli BiH Policija traga za počiniteljima Otkriveno tko je lijepio plakate o podjeli BiH između Srbije i Hrvatske: "Borimo se za državu zasnovanu na pravdi i istini"

Vandalizmom u Tuzli počeo je val paljenja i uništenja zgrada državnih, županijskih te gradskih ustanova u dijelu Federacije BiH.

Uhićeni će u utorak, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predani Državnome odvjetništvu Tuzlanske županije.

VIDEO Kaos u Tuzli: Prosvjednici zapalili zgradu Vlade!

FTV neslužbeno doznaje da je Državnome odvjetništvu ranije predano 17 izvještaja o počinjenom kaznenom djelu protiv 16 osoba za krađu, te protiv još jedne jedne osobe za paljenje zgrade.

Mediji navode i da policija traga za osobama koje su sudjelovale u podmetanju požara u zgradi općine Tuzla te kamenovanju zgrada Županijskog državnog odvjetništva i tamošnjeg suda.

Val prosvjeda praćenih uličnim nasiljem iz Tuzle prenio se na Sarajevo gdje je djelomice spaljena i zgrada Predsjedništva BiH te državnog Arhiva kao i zgrada županijskih ustanova. Na meti prosvjednika bile su i zgrade vlasti u Zenici, Bihaću te Mostaru u kojemu je spaljeno ili uništeno sedam zgrada županijskih, gradskih i zajedničkih državnih ustanova te političkih stranaka.

Prosvjedi u veljači počeli su pozivima neformalnih udruga putem društvenih mreža, a potaknuli su ih su radnici više tuzlanskih tvrtki koje su nakon privatizacije pale u stečaj. Pridružilo im se nezadovoljno stanovništvo pozivajući vlasti na odgovornost za katastrofalno socijalno stanje i visoku nezaposlenost. U Tuzlanskoj županiji nezaposleno je više od 100 tisuća radno sposobnih. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene